Inte mycket att hänga i julgranen precis. Entonigt, tråkigt och med ett väldigt selektivt urval när det gäller omnämnda spelare i texten. Nonsensartad refräng som av någon anledning får mig att tänka på en svensk nonsenshit från nån gång på 80-talet som gick typ “Som som som sommaren kan det aldrig bli”, som retade en till vansinne dels för att det inte betydde nåt, och dels för att man aldrig lyckades fatta hur många “som” som liksom var en upprepning av ordet “som”, och hur många “som” som var en upprepning av inledningen till ordet “sommaren”… Ni fattar inte va?

Ja nu är vi långt från ämnet. Ta och ladda hem låten här.

 Liknande inlägg

 1. Maximus Dan – Fighter
  Blågult hade Ledin bakom sig. Trinidad & Tobago hade Maximus Dan. I min inskränkta värld duger detta enkla faktum fint som förklaringsmodell...
 2. Slutbetyg
  Dags att presentera min helt subjektiva rankning av årets VM-låtar. De tankar jag redan från början hade om att placera...
 3. Planktron – See You In Germany
  Planktron har varit en av mina absoluta favoriter bland VM-låtmakarna ända sedan jag för 1½ månad sen presenterade den strålande...

 
11 kommentarer till “P2P Boyz – Gilla VM”

 1. 1 Nettan

  Klart vi fattar! Alltid lika tydlig i dina förklaringar :P

 2. 2 Björnsson

  Låten var ju grym!!

 3. 3 Slarvin

  Märkligt att redaktören på sidan inte lyckas fånga upp den ironi som genomsyrar hela låten (men den var väl för subtil för att uppfattas), speciellt delen där spelarna omnämns är det ju tydligt att man valt de “sämsta” spelarna för att det helt enkelt blir roligare så.

  Motståndarna skälver när vi slänger in Daniel Andersson, där är ironin inte ens subtil…. Så lyssna på låten och försök förstå den innan du sågar den, herr redaktör!

 4. 4 Peter L

  Jag måste helt hålla med Björnsson och Slarvin. Refränger för fotbollsfans ska vara så enkla som möjligt, och här verkar man ju istället har satsat på kvalitet i verserna. Skön ironi mot Ledin genom att blanda in lite gi-la-la-la-la (från Ledins Gilla Läget), och fantastiskt mycket humor inblandat i “När vi kör tåget i duschen är Teddy lok…ic” :) . Bra jobbat P2P!

 5. 5 Björnsson

  Måste understryka det Peter L skriver. Kunde inte ha sagt det bättre själv. Tomas Ledin är riktigt bra, men det är kul med parodi på honom.

 6. 6 Slarvin

  Björnsson för h-e; vadå hålla med Peter L? Han hävdar väl knappast att Ledin är bra? Som jag tolkar låten är det ren och skär ironi och satir visavi Ledin och jag tror knappast att vare sig P2P Boyz eller Peter L tycker att Ledin är bra. Ärligt talat är det inte okeee att säga att Ledin är bra, han är den största skammen genom tiderna för Sverige! Hans VM-låt kan vara det största fiaskot genom tiderna tillsammans med Gilla-la-la-la-la-la-la läget!

 7. 7 K Chi

  Wow, vilken toppenlåt. Vilket sväng, vilket gung och vilka härliga slides på elguitarren i början av låten. En klar hit tycker jag!! Håller med tidigare skribent att det måste vara menat som en ironisk spark mot främst Ledin och hans vansinnit dåliga VM låt. Tycker för övrigt att texten inte bara är rolig utan även mycket genomtänkt. Exempelvis är Teddy som en guldkrona på en visdomstand, värdefull, i bak-kant och kanske inte så uppskattad som han borde vara.

 8. 8 Kribb

  Låten är ett mästerverk. Det räcker så.

 9. 9 Björnsson

  Slarvin – Ledin inte bra? Ett helt svenskt folk kan inte ha fel. Kolla bara på P2P låten. Jag tolkar det snarare som att det är en hyllning till vår nationalskald. Mannen, myten, legenden har varit verksam artist sen sjuttiotalet och producerat större delen av våra folkhemshits. VM-låten blev på tok för lite spelad i radio och var tråkigt nog utdömd i förtid. Glöm inte bort att det är Tomas som har gett oss “En man som älskar”, “Snart tystnar musiken”, “Du kan lita på mig”, “Oh la la jag vill ha dig”, “Livet är en fest”, “Här kommer den nya tiden” och “Genom ett regnigt Europa”. Bara ett axplock för att understryka.

 10. 10 Mikael

  “Oh la la jag vill ha dig” är det väl ändå Lundell som har gjort? Och “Livet är en fest” har väl Nationalteatern till upphovsmän. Ledins VM-låt dömdes ut med all rätt tycker jag, även om jag kan ogilla den elitism och snobbism som radiokanalernas bojkottande av låten är ett tecken på.

  /VML-2006

 11. 11 JD

  Tomas Ledin är att jämföra med en nationalskald. Denna hit-arsenal han kan uppvisa, torde ge honom ett hedersomnämnande för evigt. Att kontinuerligt kunna frambringa hit efter hit och tillfredsställa generationer av svenskar borde ge honom en status som en av de största inom svensk musikindustri.