Planktron har varit en av mina absoluta favoriter bland VM-låtmakarna ända sedan jag för 1½ månad sen presenterade den strålande samlingen “Startelvan”, där den här låten finns med. Hög tid alltså att förära låten ett eget inlägg kan man tycka. Ett angenämt och klockrent blipp-blopp-sound som bryts av med den mest bröliga fotbollskör man kan tänka sig gör detta till en kontrastrik låt. 1:03 in i låten kommer ett långt utdraget “WoooooOOOOHH” som till och med är coolare än det som finns med i “Alla vi” (inga jämförelser i övrigt).

“See You In Germany” finns alltså med på VM-låtsamlingen “Startelvan”, som man gratis kan ladda hem från skivbolaget Sudds hemsida. På Planktrons egen hemsida www.planktron.se kan man också ladda hem låten, samt en massa andra sköna alster. Där finns även videon till ”See You In Germany” för nedladdning (för den som inte vill ladda hem stora filer finns den även att skåda här). Videon innehåller coola scener från VM i robotfotboll, som nyligen avgjorts i Bremen, Tyskland. Målsättningen med Robot-VM är att ett fotbollslag bestående av robotar före år 2050 ska besegra världsmästarna. Fascinerande. Kanske att robotarna skulle gilla Planktrons VM-låt?

 Liknande inlägg

  1. Topp 5
    Dags nu för ögonblicket ni alla väntat på. Åtminstone sedan rankningen presenterades igår. Tillåt mig presentera toppkvintetten; VM-låtarnas VM-låtar. Håller ni...
  2. Blandade artister – Startelvan
    Skivbolaget Sudd firar att det är VM-år med denna samling av elva sköna fotbollslåtar. (För tillfället dock bara tio låtar eftersom ett av banden...

 
1 kommentar till “Planktron – See You In Germany”

  1. 1 Tor / Planktron

    Det var för fanken det bästa jag läst på länge