Välkommen

Hej och välkommen! Det här inlägget kommer att fyllas på efter hand, och är tänkt att funka som en slags orientering om vad det här är för blogg. Från maj till juli 2006 skrev jag här om den flod av låtar som dök upp inför fotbolls-VM i Tyskland. Gensvaret och intresset för bloggen blev större än vad jag någonsin kunde ana.

Uppåt en 80 VM-låtar hann jag avverka under bloggens livstid. Främst var det svenska låtar, men en och annan internationell låt slank också med. De fem som jag gillade bäst kan man läsa om på topp-5. Betyg på resten finns här.

VM-låtar 2006 var under någon månad Sveriges i särklass mest besökta musikblogg (enligt besöksstatistik från bl.a. Bloggtoppen) och hade när det var som mest intensivt mer än 2500 unika besökare per dygn.

Bloggen genererade också under sitt korta aktiva liv en hel del massmedialt intresse:

Dessutom:

…samt massor av länkar och vänliga omdömen från andra bloggare. De många kommentarerna på blogginläggen ska inte heller glömmas. (Nästan hälften av kommentarerna handlade om Elias feat. Frans.)

Roligast av allt var dock alla mail från folk som tipsade om sina egna eller andras VM-låtar. Utan dessa hade det knappt blivit någon blogg. Några artister kom t.o.m. i kontakt med skivbolag till följd av att de exponerades här på bloggen. Det ser jag nog som det allra viktigaste som bloggen lyckades bidra med.

(Inlägget senast ändrat: 2007-03-31)

 // Mikael

 Liknande inlägg

  1. Välkommen
    Välkommen till denna VM-låtkavalkad! Såhär med mindre än en månad kvar till VM börjar det bli dags att höja stämningen genom att...

 
0 kommentarer till “Välkommen”

  1. Inga kommentarer