The Charade - Dressed in Yellow and BlueDet är dags att slå på stora trumman! Eventuellt också att brista ut i lovsång eller tungomålstalande. “Dressed in Yellow and Blue” är världshistoriens bästa VM-låt! Stockholmsbandet The Charade levererar en låt som är så svensk, så somrig och så totalt i linje med mina grundläggande musikaliska värderingar att jag omöjligen kan skriva något objektivt eller balanserat om den. Såhär hade radions sommarhits låtit om jag varit enväldig statsminister och smakdomare. Se det som ett vallöfte.  

“Dressed in Yellow and Blue” är dryga tre minuter popmagi, komplett med jangle-gitarrer och en text om längtan och gröna planer, sjungen av späda sångerskan Ingela Matsson, som bryter sådär precis lagom mycket på svenska för att det ska charma alla tweeluggar från New Dehli till Moskva. Låten finns med på The Charades kommande album “A Real Life Drama” som släpps den 20 juni, mitt under brinnande VM. Skaffa, lyssna och le!

“Dressed in Yellow and Blue” finns att ladda hem här. Man kan också lyssna här.

Besök The Charades hemsida och MySpace-sida.

 Liknande inlägg

 1. Topp 5
  Dags nu för ögonblicket ni alla väntat på. Åtminstone sedan rankningen presenterades igår. Tillåt mig presentera toppkvintetten; VM-låtarnas VM-låtar. Håller ni...
 2. Blandade artister – Avbytarbänken
  Skivbolaget Sudd har kompletterat "Startelvan" med tre fräscha förmågor. Nykomlingarna i truppen kallas logiskt nog för "Avbytarbänken". För trogna läsare av bloggen...
 3. Välkommen
  Hej och välkommen! Det här inlägget kommer att fyllas på efter hand, och är tänkt att funka som en slags...
 4. Halvtid
  Bloggen har nu legat uppe i två veckor och vi har lika lång tid kvar till avspark. Läge alltså för...

 
1 kommentar till “The Charade – Dressed in Yellow and Blue”

 1. 1 Zibbo

  Länken till mp3 filen är död :(