Med Sverige ute ur turneringen kan det vara läge att göra en internationell utblick över VM-låtklimatet. Det har egentligen varit tanken hela tiden, men svenska folket visade sig vara väldigt produktiva så det blev aldrig tid för det. Förrän nu. Inget ont som inte har nåt gott med sig alltså. RSKulturbloggen tipsade i alla fall om följande jobbiga videoklipp:

Schweden fährt nach haus!

Visst är det så att man vill spy? Artisten är okänd. En gissning kan vara att det är “The Partynator” Peter Wackel som varit framme. Skriv gärna och berätta om ni vet något om artisten.

För övrigt: Jag vet några som måste ha fröjdat sig kungligt åt söndagkvällens köttiga och kortrika match mellan Holland och Portugal. Kan ni gissa vilka? Ja just det! Bröderna Katz såklart!

 Liknande inlägg

 1. William Johansson – The Path of Schweden
  Inte riktigt en VM-låt utan mer en anthem, enligt upphovsmannen själv. Ganska långsam historia. Dock finns det en "Granqvist och Edström...
 2. Slutbetyg
  Dags att presentera min helt subjektiva rankning av årets VM-låtar. De tankar jag redan från början hade om att placera...

 
4 kommentarer till “Schweden fährt nach haus!”

 1. 1 Nettan

  Det var väl inte det bästa videoklipp jag har sett.. men det som är jobbigast är att de verkar vara så jäkla glada över att Schweden fährt nach haus!!! Är inte så bra på tyska men antar att det ungefär betyder att Sverige åker hem?!

 2. 2 lexxus

  När det snackas om den internationella scenen kan jag nämna nåt om att jag hörde att det gjorts minst två vm-låtar i Iran. Tydligen var det en massa rabalder om den officiella låten eftersom den tog upp kriget mellan Iran och Irak i en vers.

 3. 3 lexxus

  Shit bröderna Katz måste blivit helt till sig i brallan igår. Köttigaste matchen på länge. Jag vet att det inte skulle hålla i rätten men jag svär jag tänkte spela på Holland som köttigaste lag i deras tävling. Det hade räckt långt..

  Har jävla kul var det förresten inte när den där kroaten fick tre gula kort? Höll på att flabba ihjäl mig och var tvungen att köra “Två gula kort” en gång till.

 4. 4 Bröderna Katz

  Tjenare lexxus. Ja vi har verkligen haft flyt med låten; tänker främst på de tre varningarna på Simunic, Holland-Portugal matchen samt att det aldrig tidigare har visats upp så många varningar som i år. Stackars Elias och Frasse. Den låten kom inte lika nära sanningen. Än är inte VM över även om det tog oss hårt att se Henke bränna straffen. Fler tacklingar tack!