När någon som heter Wagner gör musik börjar man tänka på pampiga operor skapade av en av kulturnationen Tysklands främsta personligheter. Men jag antar att ätten Wagner är väldigt vittförgrenad. Mer troligt är kanske att Fredrik Wagner härstammar från Richards missanpassade kusin eller nåt liknande. Han som de låste in på vinden. Ty här finns det inte mycket musikalitet att tala om. Refrängen påminner lite grann om Gert Fylkings VM-låtparodi “Japan här kommer vi” från 2002. Men detta är tyvärr ingen parodi utan blott ett monstrum till låt med en text som får Dr Albans samlade produktion att framstå som ett nationalepos, och med en melodi föga svängigare än en genomsnittlig intervju med Lasse Lagerbäck. När man väl börjar skåda slutet så dyker det upp en rappare vid namn Boltes som levererar sina rader med avsevärt sämre flow än 2Pacs benrangel, och man hoppas nästan att de två ska förenas. Någonstans där väcks insikten om att detta möjligen är den sämsta låt jag någonsin hört.

vmlaten.se finns här.

 Liknande inlägg

 1. Slutbetyg
  Dags att presentera min helt subjektiva rankning av årets VM-låtar. De tankar jag redan från början hade om att placera...
 2. Välkommen
  Hej och välkommen! Det här inlägget kommer att fyllas på efter hand, och är tänkt att funka som en slags...

 
2 kommentarer till “Fredrik Wagner – vmlaten.se”

 1. 1 Sofie

  Riktigt bra låt! Såg dom uppträda på Sthlm Stadion och det var schyst, refrängen är ju inte svår att komma ihåg (precis som det ska va). Betyg ++++

 2. 2 Abbe

  Det här tycker jag var en riktigt rolig låt att lyssna på! Good work Fredrik & Caroline m fl! =)