Halvtid

Bloggen har nu legat uppe i två veckor och vi har lika lång tid kvar till avspark. Läge alltså för lite halvtidssnack. Intresset för bloggen är oförändrat stort vilket verkligen är skitkul. Folk fortsätter tipsa om sina egna eller andras VM-låtar. Det gäller både hemmasnickrade låtar såväl som mer seriösa produktioner. Vissa säger att det har gått inflation i VM-låtar. Jag säger att VM-låtskrivandet har utvecklats till en folkrörelse. Detta är viktigt för svenska folket!

Intresset har också tagit steget ut i den fysiska världen. I måndags blev jag intervjuad av Kalle från TT Spektra, vilket resulterade i att ni kunnat läsa om mina funderingar om VM-låtfenomenet i tidningsjättar som GPHallandsposten, Norrbottens-Kuriren med flera.

I låtväg har veckan gett oss både vin och vatten, men mest vin tycker jag nog ändå. Jag är betydligt mer optimistisk nu än förra fredagen. Veckans stora favoriter hos mig har varit The Charade och Björns Band. (Härligt att någon utnyttjar rimmet “Beckham” – “väck han”, som faktiskt var på tapeten även i den VM-låt som undertecknad kommer att medverka i.) Även Bröderna Katz sinnessjuka låt har blivit en något otippad favorit. (“Billig brytningskomik” kallade signaturen ‘Sing a long’ den.) Sjukt kul låt.

Inför vecka tre kan jag utlova fler stabila VM-låtar skrivna av folk som bryr sig om hur det går för Sverige i Tyskland. Sitter du på en egen VM-låt som du vill dela med dig av till omvärlden så tveka för hundan inte att maila till wm@kavalkad.se.  

 Liknande inlägg

 1. Arash – Iran Iran
  Vår egen Arash har gjort en väldigt trevlig VM-låt som påminner lite om "Carnaval de Paris" av Dario G från 1998....

 
3 kommentarer till “Halvtid”

 1. 1 Nettan

  Stabil blogg!

  Bara 13 dagar, 4 dagar, 18 min och några sekunder kvar till VM =)! Heja Sverige Heja Sverige!

 2. 2 Cecilia

  hej, läste i sydsvenskan förra veckan om “den om zlatan” av Malmö rapparen Demis Greco, Maria G francke tyckte låten var bättre än Ledins officiella låt mm. om ni vill lyssna på låten så finns den på http://www.demis.se under media. Tack för mej! Heja Sverige!!!

 3. 3 lexxus

  Lexxus ska nu be att få ranka startfältet i halvtid:

  1. Andra generationen – Heja Sverige!
  Kommentarer överflödiga. Den här låten kommer ingen att slå i år.

  2. Konsten att flyga – Vi ska vinna för satan
  Coolast är nog att en vild jävel rabblar upp länder som inte kan spela boll. Lite fattigt kanske att refrängen använder sig av det billigaste rimmet man kan tänka sig i sammanhanget nämligen “satan” och “Zlatan” och dessutom uttalas helt åt helvete. Men en grym låt trots allt.

  3. Planktron – See You In Germany
  Otraditionellt elektroniskt sound med brölande fotbollskör. Går hem hos lexxus i alla fall.

  4. Tyskarna från Lund – Global Fussball 06
  Gammal låt men det tycks ju vara tillåtet och den här är ju dessutom stabil.

  5. Bröderna Katz – Två gula kort
  Varningsfetischisterna bjuder på stor underhållning men är det verkligen den mest inofficiella VM-låten som de påstår på hemsidan?