Någon eller några som kallar sig Engelska Parken Project har tagit på sig det imponerande uppdraget att skriva en VM-låt till var och en av Sveriges VM-matcher. Hittills kan man dock blott njuta av låten “Nästan som Brassarna” som handlar om Trinidad-matchen. Låten presenteras med den klockrena beskrivningen: “Vårt stolta landslag lyckades den 10 juni i Dortmund rädda poängen mot formstarka Trinidad; en bedrift vi hyllar med ‘Nästan som Brassarna’”. Vi ser fram emot en Paraguay-låt och en England-låt. Och gärna fyra låtar till efter det.

Lyssna och ladda hem på www.engelskaparken.se.

EDIT: Nu har bandet släppt sin Paraguay-låt. “Gula tröjor i Berlin” heter den och är en catchy sak med en melodi som åtminstone för mina tankar till synd och depravering i Berlins glädjekvarter. Lite Lustans Lakejer över det hela. Mycket trevligt. Länken är samma som ovan. Klicka på “Sverige-Paraguay” för att lyssna och ladda hem.

EDIT 2: England-låten heter “Tusen statyer” och är en härlig vispop-dänga. Textraden “Tusentals gator bör namnges efter Henke. För en hjältes lycka hade han. Han räddade vårt land” känns väl dock sådär, när man vet vad som hände sen. Men låten är en fin tidsmaskin som tar en tillbaka till bättre tider och till fornstora dar.

EDIT 3: I en melankolisk låt med titeln “Post Festum” skaldar bandet om den katastrofala Tysklandsmatchen.

Alla låtarna finns för övrigt samlade här

 Liknande inlägg

 1. Slutbetyg
  Dags att presentera min helt subjektiva rankning av årets VM-låtar. De tankar jag redan från början hade om att placera...
 2. Erik Sjaunja – Sverige, Sverige, Sverige
  När Sveriges öppningsmatch slutade i ett västgötaklimax såg sig Erik Sjaunja nödgad att precis som Engelska Parken skriva en låt...

 
4 kommentarer till “Engelska Parken Project – Nästan som Brassarna (m.fl.)”

 1. 1 Mratin

  Nu har vi lagt upp låten om Paraguaymatchen också! Ikväll ska vi in i studion igen och spela in en Englandslåt!

 2. 2 Zibbo

  längtar till Sverige – England låten, de andra två är ju asbra!

 3. 3 Engelska Parken Project

  Sverige-England kommer i kväll.

  Engelska Parken Project

 4. 4 Engelska Parken Project

  Efter Tysklandsmatchen kommer två låtar att läggas ut. De kommer att ut i slutet av denna vecka (v 27).