Martin Halvard - (Sätt den i) Krysset!“(Sätt den i) Krysset!” av Martin Halvard verkar inom en särskild tradition av svensk, lättviktig sommarhitspop. Soundet har väl egentligen aldrig varit inne men det dyker upp ibland om somrarna, gärna förvaltat av mindre bra artister (typ Ronny & Ragge och Martin Svensson). Låttexten är otymplig med konstiga formuleringar som “Nu kräver vi tillbaka det vi losat mången gång”. Sen är jag inte så glad för vare sig parentestitlar eller inklippta matchreferat heller.

Men ändå: Trots allt mitt gnäll så får “Krysset!” godkänt. Jag inser att jag, som den musikfascist och elitist jag är, borde hata detta men jag gör inte det. Det finns något befriande i att någon ger fan i ironin och skiter i de rådande trenderna och gör en VM-låt enligt sommarhitsformulär 1A. Det kanske ska vara en woh-oh-oh-oh-refräng i år? 2½ poäng till Martin Halvard!

Det går att lyssna på låten på Martin Halvards hemsida.

 Liknande inlägg

 1. Slutbetyg
  Dags att presentera min helt subjektiva rankning av årets VM-låtar. De tankar jag redan från början hade om att placera...
 2. Girls of Sweden – Swedish Fans
  Herrtidningen Slitz har satt ihop några välopererade tjejer till gruppen Girls of Sweden (som fyndigt nog fått förkortningen GOS). Man...
 3. DJ Copycat – World Cup Crazy 2006
  En mix med det mesta av det bästa i fotbollsväg från senare år. Dryga kvarten med goa grejer som Markoolio,...
 4. Fotbollslåtar vi minns
  Svenska  [EM 2004] Markoolio - In med bollen [Ladda hem] [EM 2004] NollFyra Crew - Dra han! Sätt han! Zlatan! [Ladda hem...
 5. Winn Der Pokal
  Ännu en tävling för den kreative! Tyskarna från Lund bjuder in alla att remixa deras nygamla VM-låt "Global Fussball 06". Ballast...

 
3 kommentarer till “Martin Halvard – (Sätt den i) Krysset!”

 1. 1 Max Power

  Nästan så man mår lite dåligt.. Eller nja.. Mycket dåligt..

 2. 2 Jonny

  Det här ju skitbra! En riktig Vm låt, förstår inte vad Ni skriver. Det är ju fullpott i mina öron, iallafall, måhända är jag sportfåne men va fan kom igen grabben har ju en kanonlåt! Hoppas få göra den hela sommaren

 3. 3 Eva

  Det behöver inte vara svårare än så. Det är ju en fotbollslåt! Själv så älskar jag den! Jag blir glad!