Micke Syd - Du och jag och Glenn HysénSå här kan det låta när en 45-åring gör debut som soloartist. Micke Syd är väl mest känd för att ha lirat trummor i Gyllene Tider, tillsammans med Per Gödsel m. fl. Syd beskriver själv låten som “en somrig poplåt med visst Gyllene Tider-släktskap”. Jag håller med honom. För den här låten är verkligen gödsel.

Jag vet att GT:s infantila pop på något oförklarligt sätt, likt Bingolotto och Baltutlämningen, lyckats nästla sig in i den svenska folksjälen. Därför skulle jag inte förvånas om det här skulle bli en mindre hit. Jag ger låten en poäng för titeln, som ju faktiskt är lite cool, men det blir också den enda poäng låten får. Känns inte läge att “gödsla” med poäng direkt. Micke Syd:One point, Un point.

Vad tycker ni, läsarna? Ska vi köra med femgradig skala? Jaa, det gör vi!

Lyssna på låten.

Ladda hem låten eller köp singeln.

 Liknande inlägg

 1. Glenn Hysén gör VM-låt?
  Glenn Hysén blir inte bara omsjungen i år. Nu rapporterar Aftonbladet att han och Linda Bengtzing ska göra en egen...
 2. Helgens TV
  För fotbollslåtälskaren erbjuder helgen en del kul. Ikväll kan man se Glenn Hysén och Linda Bengtzing i programmet Rampfeber, där...
 3. Bröderna Katz – Två gula kort
  När jag för några dagar sedan skrev om att Glenn Hysén kanske skulle göra en VM-låt, fick jag oväntat mothugg...
 4. Hedman-Bengtzing – I gult och blått
  Jag skrev en gång i den här bloggens barndom om rykten som gjorde gällande att Linda Bengtzing och Glenn Hysén skulle göra...
 5. Slutbetyg
  Dags att presentera min helt subjektiva rankning av årets VM-låtar. De tankar jag redan från början hade om att placera...

 
5 kommentarer till “Micke Syd – Du och jag och Glenn Hysén”

 1. 1 Nettan

  Jag hade gärna sett en topp tre lista (typ i stil med Topp tre kända geter), men okej.. ska försöka mig på en femgradig skala… börjar med 3 poäng. Den går till Micke Syd, då jag trots allt är Halmstadbo och får vara lite patriot mot Halmstadfolket. 4 poäng går till Who´s Da Man! Riktigt grym låt. 5 poäng får gå till NFC, även om jag inte har hört deras låt än, men slår vad om att den rockar fett (baserat på att deras förra låt var grymt cool)! Poäng 1 och 2 är inte utdelade ännu utan får vara vakanta tills fler låtar finns att bedöma… Jag är medveten om att Ledins låt inte har fått poäng, men det är bara för att den enligt mitt tycke är riiiiiiiktigt dålig, den rent av suger och förtjänar därför inte vara med på min lista!

 2. 2 mc papa

  Jag har också hört att NFC har en tung hit på g.

 3. 3 Nettan

  Enligt SÄKRA källor så borde väl Mc Papa ha koll på det *L*?

 4. 4 Nettan

  Nu är det läge att uppdatera min femgradiga skala eftersom det nu finns låtar att sålla mellan…. Det har kommit till några och vissa har åkt ner på skalan..(Vissa kommer aldig in… bara att inse Tomas Ledin!)

  1. Elias feat. Frans; Who´s Da Man

  2. Micke Syd (Sorry, Micke); Du och jag och Glenn Hysén

  3. Hannes & Matti; Sverige ska vinna i år

  4. Björns Band; Ribba in

  5. NFC; Jawohl Spela Boll

 5. 5 Joy

  Glenn Hysén låten är ju underbar!